HMKÜ'de Veysel Eren Dönemi.!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
HMKÜ'de Veysel Eren Dönemi.!
Abone ol
Resmî Gazete’de yayımlanan 2022/655 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi gereğince Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Veysel Eren, Rektörlük Toplantı Salonunda gerçekleşen törenle görevi Prof. Dr. Hasan Kaya’dan devraldı.

Törende yönetim vizyonunun ana hatlarını paylaşan Rektör Eren, Türkiye Yüzyılını temele alan Sürdürülebilir Kalkınma odaklı stratejik eylem planını, şehir markasında ‘Hatay Yüzyılı’ vurgusuyla duyurdu.

2547 Sayılı Yükseköğretim Kanununun 13’üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2’inci, 3’üncü ve 7’inci maddeleri gereğince Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne atandığı Resmî Gazete’de ilan edilen Prof. Dr. Veysel Eren, devir teslim töreni konuşmasına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ederek başladı. Adaylık düşüncesinin dayanakları ile yönetim yaklaşımının aynı kökten beslendiğine değinen Rektör Eren, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde duyurulan ‘Türkiye Yüzyılı’ vizyonunda üniversitelere yüklenen misyonun tüm kurumsal paydaşlara dağıtılan ortak sorumluluğunu yönetim kademesinde sürdürülebilir kılmak adına kendime çıkardığım pay aday olmaktı. Kendime ve kurumsal paydaşlığımla övündüğüm Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi ailesine duyduğum güven ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın şahsıma duydukları güvenin örtüşmesi, cesaret veridicir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında bir diğer teşekkür atfını da görevi devraldığı Prof. Dr. Hasan Kaya’ya ayıran Rektör Eren, yönetimin bir gelenek olduğuna vurgu yaparak, “Asırlık geçmişten, asırlık geleceğe giden bir başarı hikayesinin dönüm noktasında, çığır açıcı hedeflerimizle tarih yazmak adına sağlam bir temel üzerinde yükseleceğimizin bilincindeyiz. Bu vesileyle, 8 yıllık yönetimi üresince birlikte çalışmaktan memnuniyet duyduğum Rektörüm Prof. Dr. Hasan Kaya’ya emekleri için teşekkür ederim. Bundan sonra da hem bir doktor olarak, hem de tecrübeli bir büyüğümüz olarak birikimlerini bizlerle paylaşmasını canı gönülden temenni ediyorum.” dedi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
HBB’DEN TÜRKİYE’DE BİR İLKÖnceki Haber

HBB’DEN TÜRKİYE’DE BİR İLK

Hatay’dan tarımsal kalkınmaya ’tatlı patates’ desteğiSonraki Haber

Hatay’dan tarımsal kalkınmaya ’tatlı pat...

Yorum Yazın