Başkan Şahin'den çağrı: Önlüğünüzü giyin Mamak'a gelin!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Şahin'den çağrı: Önlüğünüzü giyin Mamak'a gelin!
Abone ol
Sokak hayvanlarının öldürülmesinin önünü açan Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişikliklere tepki yağarken, Mamak Belediyesi de yasaya karşı tepkisini kısırlaştırma kampanyası başlatarak dile getirdi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, sokak hayvanlarının kısırlaştırmak ve yaşatmak için Veteriner Hekimlere ve Veteriner Hekimlere destek olacak gönüllü teknikerlere “Önlüğünüzü Giyin, Mamak’a Gelin” çağrısında bulundu. 

Kamuoyunda "köpeklere ötenazi düzenlemesi" olarak bilinen ve yüz binlerce sokak köpeğinin öldürülmesine neden olacağı gerekçesiyle eleştirilen teklif, geçtiğimiz Pazartesi günü TBMM'de kabul edildi. TBMM Genel Kurulu'nda sabaha karşı geçen yasaya göre; barınak kurmaları için 2028'e kadar süre tanınan belediyeler, hemen harekete geçebilecek. Bu nedenle, gerekli kriterlerin sağlanıp sağlanmadığına bakılmadan köpeklerin öldürülmesine başlanma ihtimali de bulunuyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’in önceki günlerde konuyu “Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağız” açıklamasının ardından harekete geçen Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, “Özgür Başkanımızın yanındayız. Biz yaşatmayı seçiyoruz” açıklamasında bulundu ve hemen ardından sokak hayvanlarını yaşatma ve kısırlaştırmak için veteriner hekimlere seslenerek, bir kampanya başlattı. Mamak’ın Ankara’nın en çok sokak köpekleri sorununun yaşandığı ilçelerin başında yer aldığını kaydeden Şahin, borçlu bir belediye devraldıklarının altını çizerek, kısıtlı imkânlara rağmen, merhamet ve sorumluluk anlayışını her alanda yayacaklarını belirtti ve “ Patili dostlarımızı yaşatmak için canla başla çalışacağız” dedi.

Kampanyaya Destek Yağıyor

Ötenazinin bir çözüm olmadığını ve her canlının yaşama hakkının olduğunu savunan Başkan Şahin, yeni yasanın savunmasız sokak hayvanlarının yaşam haklarının ellerinden alınarak hayatlarına son vermeyi öngördüğünü kaydetti. Yasaların amacının yaşamı korumanın yanı sıra desteklemek olduğunun da altını çizen Şahin, Mamak Belediyesi olarak var olan imkânların kısıtlı ve veteriner hekimlerin de sayı bakımından yetersiz olduğunu söyledi. Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren Başkan Şahin, bu adımıyla kamuoyunda büyük yankı uyandırdı, kampanyaya veteriner hekimlerden destek yağdı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hatayspor, Mersin'de evinde gibi ağırlandıÖnceki Haber

Hatayspor, Mersin'de evinde gibi ağırlan...

Kalp şeklindeki karpuz şaşkınlık yarattıSonraki Haber

Kalp şeklindeki karpuz şaşkınlık yarattı

Yorum Yazın